Dupa ce olandezii au reusit sa cloneze nu doar cartele de acces la metrou sau in cladiri ci si pasapoarte electronice, cum scriam saptamana trecuta, a sosit momentul ca specialistii in securitate britanici sa-si spuna cuvantul.
Dupa ce marti politia a efectuat un raid intr-o fabrica de carduri clonate din Birmingham, gasind tone de echipament destinat contrafacerii si arestand doi suspecti, sunt de tras niste concluzii.

Cea mai importanta dintre ele se refera la echipamentul folosit: absolut tot hardware-ul confiscat ieri este disponibil pe o scara larga in magazine de IT. Cel putin 30 de magazine britanice aveau ieri, pe stoc, oricare dintre aparatele folosite pentru a decoda si programa cipuri. Usurinta cu care, cu ajutorul acestei aparaturi, pot fi clonate pasapoarte in doar cateva minute, a facut, deja, subiectul unui articol.


Una dintre tehnicile cele mai banale consta in instalarea inauntrul cititorului de carduri a unei piese care pastreaza absolut orice scaneaza cititorul, piesa care poate fi, ulterior, recuperata. Iar informatia referitoare la contul si bitii de identitate ai posesorului, folosita.

Asociatia Apacs a declarat ca numai in ultimul an frauda a crescut, statistic, la 77%, 39% dintre inselatorii fiind bazate pe tehnica descrisa mai sus. Intrebarea ramane: cata incredere acordam masinilor, mai ales cand e vorba de informatii personale care, ca in multe alte cazuri, pot fi folosite, oricand, impotriva noastra?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.