Dupa ce a angajat Georgia intr-un conflict cu Osetia de Sud, presedintele Mihail Saakasvili si-a vazut spulberat visul de a controla mica regiune din Caucaz. Rusia a sarit in ajutorul fortelor osete, iar separatistii abhazi au deschis un al doilea front in zona de nord-vest a Georgiei

Georgia a decis, ieri, sa isi retraga trupele din Osetia de Sud, iar soldatii rusi au preluat controlul asupra capitalei Tinvali si se indreptau spre orasul georgian Gori, relateaza AFP.

Anuntul a fost facut de secretarul Consiliului de securitate georgian, Aleksandr Lomaya, potrivit caruia armata tarii sale se retrasese inca de dimineata „din aproape toata Osetia de Sud, in semn de bunavointa“ si pentru a-si demonstra vointa de a „stopa confruntarea militara“ cu fortele ruse.

In ceea ce priveste inaintarea militarilor rusi spre Gori, cel mai mare oras din apropierea regiunii separatiste, Lomaya a precizat ca „trupele georgiene sunt pozitionate pentru a apara orasul“, unde nu se inregistrau inca schimburi de focuri sau bombardamente. „In ciuda anvergurii fortelor intrate pe teritoriul Georgiei, rusii au esuat in incercarea de a ne invinge, dar trebuie sa fim realisti: va fi foarte dificil sa facem fata“, a adaugat Aleksandr Lomaya.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.