Programul „Signing“ (n.r. - de la englezescul „sign“ - „semn“), care are la baza limbajul semnelor, ii va avea drept cursanti, incepand cu luna septembrie, pe parintii care doresc sa comunice mai usor cu bebelusii lor. Cursul este organizat de centrele FasTracKids (trei in Bucuresti si cate unul in Timisoara si Brasov), care functioneaza dupa un program american ce pune accentul pe creativitatea copiilor, si nu pe invatatul mecanic.

Cursul din septembrie ii vizeaza pe parintii care au copii cu varste cuprinse intre 6 luni si 2 ani. „Acest program ajuta la formarea intimitatii dintre parinti si copii si faciliteaza comunicarea intre ei nu doar in copilarie, ci si mai tarziu“, ne-a explicat Silvia Bulai, instructorul profesorilor.

Parintii vor invata, alaturi de micutii lor, simbolul fiecarei imagini. Concret, iata cum se petrec lucrurile. Mama ii poate sugera copilului imaginea unei pasari prin apropierea si departarea degetului mare de cel aratator. O masina este „tradusa“ prin miscarea unui volan imaginar. Daca parintele roteste pumnul drept in palma stanga, copilul ar trebui sa asocieze gestul cu imaginea unei chei. Iar daca bebelusul este vazut ca strange si desface pumnul, asta inseamna ca vrea lapte. In acest timp, fiecare semn mimat cu palmele este insotit de un sunet care ii corespunde (de exemplu, galgaitul biberonului sau motorul unei masini).