Un japonez pe numele sau Marui Yashiro, care a absolvit fizica atomica in rusia, pare decis sa redacteze un dictionar al limbii romane
Aflat la Scoala de vara pentru straini 'Romania, limba si civilizatie", un japonez, Marui Yashiro, care a absolvit fizica atomica la Sankt Petersburg, s-a gandit sa redacteze un dictionar al limbii romane deoarece a dezvoltat o pasiune pentru cultura noastra, potrivit jurnalistilor ieseni. "Domnul Marui ar vrea sa incerce un dictionar mai complex, cu expresii mai noi. Aici a descoperit ÇMicul dictionar academic?, de care s-a dovedit a fi incantat, dictionarul etimologic si pe Caragiale. Dumnealui are o pasiune personala pentru limba romana, demna de toata admiratia", a declarat profesor doctor Adrian Poruciuc, directorul Scolii de vara. Aceasta reuniune a adunat laolalta 34 de straini de toate varstele si din toate colturile lumii, care studiaza limba romana si care au fost dornici sa afle mai multe despre tara noastra sau pur si simplu incantati de frumusetea meleagurilor si de ospitalitatea romanilor.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.