Potrivit unui studiu facut de oameni de stiinta din mai multe tari, arata ca oamenii sunt influentati in subconstient de greutatea celor din jur.

Echipa, formata din oameni de stiinta de la Universitatea Warwick, Coelgiul Darmouth si Universitatea Leuven, a prezentat la o coferinta din America studiul facut pe 27.000 de oameni din intreaga Europa, potrivit caruia ‘imitarea obezitatii’ se regaseste mai mult la femei decat la barbati.

Potrivit studiului, jumatate din femeile din Europa sunt supraponderale pe cand doar o treime dintre barbati se confrunta cu aceasta problema.

Oamenii de stiinta sugereaza ca la fel cum ne lasam influentati de cei din jur cand trebuie sa luam o decizie de zi cu zi, asa si in subconstient avem tendinta sa ii imitam pe cei din jurul nostru cand este vorba de greutate.

Asa ca daca esti inconjurat de oameni grasi este posibil ca si tu sa te ingrasi.

Mai multe studii sustin ca obezitatea a fost produsa de produsele alimentare ieftine. Atunci profesorul Andrew Oswald de la Universitatea Warwic se intreaba: ’ daca oamenii grasi sunt un raspuns la o mai mare putere de cumparare, atunci de ce oamenii bogati sunt mai subtiri decat cei saraci?’

Potrivit profesorului Andrew unele studii au pus problema obezitatii si in seama sedentarismului sau a unui regim de viata nesanatos, fara sa tina seama de un elemnt cheie si anume natura problemei, care este mai mult sociologica decat fiziologica.

Doctorul David Halsam, directorul clinicii National Obesity Forum, intervine la declaratia profesorului Andrew declarand ca’ este putin necuviincios sa pui problema doar pe seama influentelor sociologice, cand este vorba de ceva mult mai mult decat asta.’

In concluzie, potrivit studiului, greutatea depinde de mediul in care traiesti si de persoanele din jurul tau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.