Urmatorii 30 de ani vor aduce embrioni hraniti de masinarii si posibilitatea ca pruncii si batranii sa procreeze.
Embrionii umani vor fi plasmuiti din spermatozoizi si ovule provenite din celule stem prelevate din piele, capabile sa se transforme in celule specifice oricarui tip de tesut din corp. Se va intampla in urmatorii de 30 de ani, fara a da nastere unor mari controverse de natura etica, sustine o ancheta publicata pe nature.com, cu ocazia implinirii a 30 de ani de la nasterea lui Louise Brown, prima persoana conceputa prin fertilizarea in vitro. In spatele anchetei stau o serie de oameni de stiinta de la universitati si centre de cercetare prestigioase din toata lumea, precum University College London si Institutul de Medicina Regenerativa din California.

Mesterirea celulelor stem pentru a produce embrioni va insemna ca orice persoana, indiferent de varsta, va putea procrea. “Nou-nascutii vor putea face copii, la fel ca si oamenii in varsta”, a explicat Davor Solter, de la Institutul de Biologie Medicala din Singapore. “O alta inovatie vor fi placentele artificiale, care vor proteja fetusii ale caror cordoane ombilicale ii vor tine conectati la masinarii”, a continuat cercetatorul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.