Un chestionar completat sub acoperirea anonimatului de 94 membri ai Parlamentului arata ca 19% au experimentat probleme psihice, in timp ce 86% au spus ca slujba lor este foarte stresanta.

"O deschidere mai mare la Westminster in ceea ce priveste problemele psihice ar avea un impact semnificativ in combaterea stigmatizarii si discriminarii", a spus Sandra Gidley, copresedinte al All Party Parliamentary Group on Mental Health, arata NewsIn.

Studiul a fost efectuat pe un esantion de 94 de membri ai Camerei Comunelor, precum si 100 de membri ai Camerei Lorzior si 151 membri ai personalului. Potrivit sursei, 17% dintre membrii Camerei Lorzilor care au completat chestionarul si 45% dintre membrii personalului au avut probleme psihice, in timp ce unul din trei a spus ca stigmatizarea si temerea legata de o reactie ostila din partea presi si a publicului l-a facut sa pastreze secretul.

Raportul a criticat o lege care ii obliga pe membrii Parlamentului sa renunte la mandat pe viata, daca se afla sub incidenta prevederilor Mental Health Act, in timp ce un parlamentar care este incapabil fizic sa munceasca timp de sase luni din cauza unei boli nu este obligat sa se retraga.

"Cand fostul premier norvegian Kjell Magne Bondevik a vorbit public despre depresia de care suferise, acest lucru nu i-a afectat popularitatea. A fost reales si a demonstrat ca oamenii care au avut asfel de probleme isi pot reveni", a declarat Gidley.