Un grup de cercetatori americani in inginerie genetica au efectuat un testat in laborator modul in care actioneaza un tip al bacteriei Salmonella, pe care l-au introdus, impreuna cu un streptococ, in gurile unor cobai. S-a constatat ca experimentul a fost un succes, bacteria inactivandu-se singura. "Am reusit sa obtinem un tip de "container biologic", in care microorganismele intra automat intr-un proces de autodistrugere" - a declarat intr-un interviu telefonic pentru Reuters Roy Curtiss, specialist la Institutul de Biodesign din cadrul Universitatii Arizona, seful echipei de cercetatori.

"Nu doar ca bacteria se sparge singura si moare, dar nu mai are nici o sansa de "reinviere'" - a adaugat Curtiss. Un antigen este o proteina care poate fi recunoscuta si atacata de sistemul imunitar. Expertii americani au folosit in cadrul experimentului un antigen gasit in "streptococcus pneumoniae", pe care l-au introdus intentionat in Salmonella, o bacterie care invadeaza celulele si apoi se perpetueaza sistematic pana ucide toate celulele sanatoase din organismul uman.

Vaccinul testat a reusit sa-i protejeze pe cobai de infectie prin intermediul antigenului protector introdus in celule. Apoi, inainte ca bacteria Salmonella sa produca vreun "rau", aceasta s-a dezintegrat.