O secta din Texas care a tinut prima pagina a ziarelor si-a deschis un boutique de moda

Aproape toate starurile au profitat de statutul lor si si-au deschis diverse afaceri, mai ales in industria modei. Paris Hilton are propria sa linie de haine, la fel si Sean "Diddy" Combs sau Victoria Beckham.
Desi nimeni nu se mai mira cand o persoana care tine primele pagini ale ziarelor decide sa-si deschida o afacere cu haine, acum, pasionatii de moda din Paris, New York si Milano sunt uluiti de noua linie de haine lansata de nimeni altcineva decat de sotiile unei secte poligame din Texas care au facut subiectul unui scandal urias acum cateva luni.

In luna aprilie, aproape 401 copii si 133 de femei au fost luati de Politie de la ferma unei secte poligame, inrudita cu mormonii, din Texas, dupa ce o fata care nu a fost identificata a reclamat abuzuri sexuale. Copiii au fost luati din tabara Sfintilor lui Iisus Hristos al Zilei de Apoi, a Bisericii Fundamen­taliste din Eldorado, (FLDS) Texas. O luna mai tarziu, Curtea Suprema a decis sa incredinteze familiilor sutele de copii care traiau in secta poligama pentru ca nu existau dovezi ale unor abuzuri sexuale. Cu toate acestea, serviciile sociale nu au fost de acord cu decizia, astfel incat dosarul poate ajunge la Curtea Suprema americana.

In acea perioada, cand ziarele si televiziunile din intreaga lume prezentau imagini cu membrii sectei, se pare ca atentia opiniei publice a fost atrasa de imbracamintea membrilor sectei. Tinuta femeilor si a copiilor era identica cu cea din era pionieratului, cand toata lumea se indrepta catre Lumea cea Noua: rochii austere, pana in pamant, cu maneci lungi si guler inalt, bluze modeste, pantofi solizi si ciorapi grosi, "seriosi". Si coafurile au atras atentia bloggerilor pasionati de moda, care au prezentat fotografii cu cocurile femeilor pe siteurile lor. Totul a devenit si mai pasionant cand s-a descoperit ca toate hainele erau facute in casa, mamele celor 400 de copii stand aproape toata ziua in casa si cosand imbracaminte.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.