Proiectul unui zgarie-nori ultramodern cu etaje rotative, care permite proprietarilor sai sa modifice orientarea apartamentelor lor pentru a schimba peisajul sau a urmari directia soarelui, a fost prezentat marti la New York, informeaza AFP.

Proiectul, apartinand arhitectului italian David Fisher, destinat statului Dubai, include 80 de etaje realizate din module prefabricate care pivoteaza in jurul unei axe verticale.

Un alt zgarie-nori de 70 de etaje, conceput dupa aceleasi principii, va fi construit la Moscova.
"Speram sa putem construi un al treilea turn la New York sau intr-un alt oras", a explicat arhitectul.
"Turnul dinamic", numele blocului care va fi construit in Dubai, cu o inaltime de 420 de metri, va gazdui apartamente luxoase, cu o suprafata cuprinsa intre 125 si 1.200 de metri patrati. Apartamentele, vandute la pretul de 30.000 de dolari metrul patrat, vor costa intre 3,7 si 36 de milioane de dolari.

La o simpla comanda vocala, fiecare apartament se va misca in jurul axei sale si va face un tur complet in una-trei ore.

Este un imobil "inteligent" si "ecologic", cu echipamente electronice si electrice de noua generatie, care folosesc energia de la cele 79 de generatoare eoliene instalate intre etaje.

Fericitii proprietari vor putea lua micul dejun admirand rasaritul soarelui si cina contempland apusul din aceeasi camera, iar invitatii acestora vor putea descoperi mai multe peisaje fara sa se ridice din fotoliu.
Imobilul va fi gata in 2010. Elementele prefabricate vor fi asamblate la Bari, in Italia, incepand din iulie.

Datorita acestor module prefabricate, procesul de construire va fi de sase ori mai rapid decat cel al unui zgarie-nori traditional, iar costurile vor fi reduse cu 10%, a indicat Fisher, care estimeaza ca pretul intregului imobil va fi de aproximativ 700 de milioane de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.