Opinia publica din Marea Britanie a fost socata sa afle ca o reprezentanta a aristocratiei engleze isi trata servitorii ca pe niste sclavi.

Desi Lady Killearn locuieste intr-o casa de aproape 20 de milioane de euro, ea isi tinea angajatii intr-un subsol mizerabil, insalubru si plin de gunoaie.

Lady Killearn, de 98 de ani, vaduva a unui important diplomat britanic, care detine o avere considerabila, a frecventat anturajul lui Sir Winston Churchill si a fost invitata deseori de catre printul Charles la Clarence House. Cu toate acestea, zilele trecute, fostul ei majordom, Paolo Sclarandis, a facut publice o serie de dezvaluiri uluitoare despre viata din spatele usilor faimosului conac. Majordomul a castigat in urma procesului aproximativ doua mii de euro, dupa ce si-a acuzat fosta patroana de rele tratamente. Paolo Sclarandis, de 64 de ani, a povestit unui tribunal din Ashford, Kent, ca Lady Killearn l-a tratat ca pe un sclav si ca l-a obligat sa locuiasca intr-o mizerie de subsol pentru care - culmea! - il punea sa plateasca si chirie.

Judecatorul i-a dat castig de cauza majordomului mai ales ca el a povestit ca era obligat sa lucreze 67 de ore pe saptamana, Lady Killearn jignindu-l tot timpul cu apelative ca "monstru" sau "broasca raioasa". Italianul a afirmat ca perioada de patru ani cat a lucrat la acea adresa l-a distrus. "O urasc si pe ea si pe iubitul ei intretinut. Sunt distrus atat psihologic cat si financiar. Insa cele mai mari daune sunt cele morale". Lady Killearn, vaduva baronului Killearn, fostul ambasador al Marii Britanii la Cairo, era bine cunoscuta in cercurile inaltei societatii, in fiecare an el organizand un bal in conacul sau din Harley Street unde erau invitate peste 300 de persoane.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.