Un columbian a scos pe piata papusa voodoo Hugo Chavez, pentru a-i ajuta astfel pe concetateni sa-si verse nervii intr-un mod nonviolent pe cel pe care multi columbieni il considera o amenintare la adresa securitatii nationale, relateaza NewsIn.

Tensiunile diplomatice dintre Columbia si Venezuela au generat declaratii dure, proteste politice si chiar miscari de trupe de-a lungul frontierei dintre cele doua tari, dar acum un designer columbian a venit cu o idee originala: o papusa voodoo Chavez, cu un set de ace.

"Papusa voodo Chavez" este de fapt o pernuta cu imaginea liderului antiamerican si se vinde in doua magazine din Bogota, la pretul de sase dolari. "Oamenii intreaba daca nu este un lucru agresiv, dar cred ca este exact invers", a spus creatorul papusii, Nicolas Mendoza. "Este mai bine ca oamenii sa infiga ace intr-o papusa de carpa, decat sa se dedea la violenta reala", a subliniat el.

Papusile cu teme politice nu sunt o noutate in aceasta regiune. In Venezuela, figurine care il reprezentau pe fostul soldat Chavez au fost vandute ani de zile pe strazile din Caracas, iar Bogota a acceptat vanzarea de papusi cu figura presedintelui Alvaro Uribe, foarte popular pentru actiunile sale impotriva FARC.

Chavez, un antiamerican convins, spune ca socialismul este singura cale de combatere a ideilor americane de piata libera, in timp ce Uribe este un aliat al SUA in America Latina.

Cei doi lideri sunt in conflict de luni de zile. Columbia il acuza pe Chavez ca sustine gherila FARC, iar dupa ce trupele columbiene au ucis un lider al acestei gherile, in Ecuador, aproape ca a izbucnit un razboi in regiune.

"In cazul unei invazii, folositi acele pentru a apara tara-mama", scrie pe eticheta papusii voodo Chavez, referire la tensiunile geopolitice din regiune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.