Cele mai batrane activiste lesbiene, americancele Del Martin, in varsta de 87 de ani si Phyllis Lyon, de 84 de ani, s-au casatorit ieri legal, iar ceremonia a fost oficiata de catre primarul orasului San Francisco, informeaza CNN.

Curtea suprema Californiana a aprobat in data de 15 mai casatoria intre persoane de acelasi sex si a dat sansa unor personae asemeni batranelor Del Martin si Phyllis Lyon, de a-si indeplini visul.

Primarul orasului San Francisco Gavin Newsom a sprijinit lupta homosexualilor in obtinerea dreptului de a se casatori legal.

“Ganditi-va la ca aceste femei carora le-au fost negate drepturile pentru mai bine de 55 de ani. Puneti-va in locul lor si va veti simti un pic diferit ”, a declarat primarul Newsom, mentionand de asemenea ca dreptul homosexualilor de a se casatori, reprezinta de fapt o recunoastere a demnitatii lor.

“Cred ca aceasta este o zi minunata si trebuie sa ii multumim primarului Gavin Newsom. Sunt foarte fericita si foarte recunoscatoare tuturor”, a declarat Phyllis Lyon, ovationata de catre toti cei prezenti la ceremonie, dupa cum prezinta CNN, intr-un material inregistrat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.