Cei trei pui, progeniturile unui animal clonat, au fost nascuti in urma cu doi ani, la ferma Smiddiehill Holsteins, in luna Decembrie 2006. Despre mama lor, se stie ca a fost creata intr-un laborator din Statele Unite.

Un muncitor de la ferma, a carui indentitate nu a dorit sa fie facuta publica, a declarat ca nu exista vaci clonate in nicio ferma din Marea Britanie, iar in Decembrie 2006 trei pui, proveniti de la o vaca clonata, au fost nascuti la ferma la care lucreaza. Barbatul a mentionat ca de atunci, ferma a renuntat sa ingrijeasca acea cireada, iar acum se ocupa de o alta.

In luna ianuarie, guvernul Statelor Unite a aprobat productia si marketingul de alimente provenite de la animale clonate. Administratia pentru Alimente si Droguri a precizat ca laptele si carnea de la porci, vite si capre clonate sunt perfect sigure pentru a fi consumate, fiind identice cu cele de la animalele normale.

Totusi, studiile arata ca marea majoritate s-a aratat impotriva consumului de carne provenita din clone, fiind foarte ingrijorati si neincrezatori cand vine vorba de producatorii unor astfel de produse. Doctorul Steve Griggs, director la Creative Research, cel care s-a ocupat de studiu, a mentionat ca marea majoritate a consumatorilor au tras concluzia ca nu vor sa manance acest tip de alimente.