Cel mai in varsta barbat din Europa, britanicul Henry Allingham, implineste vineri 112 ani, ocazie cu care va asista la o demonstratie aeriana a unor avioane din al Doilea Razboi Mondial, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

Barbatul, care a asistat de-a lungul vietii la domnia a sase monarhi britanici, va urmari o demonstratie a unor avioane Spitfire, aparate legendare ale Royal Air Force.

Henry Allingham s-a nascut in 1896, cand aveau loc primele Jocuri Olimpice moderne, la Atena. Dupa ce a participat la batalia de la Jutland, cea mai mare batalie navala din Primul Razboi Mondial, el a lucrat pentru constructorul de automobile Ford.

Barbatul locuieste acum intr-un azil pentru veterani din Sussex. "Ma simt ca si cum as pluti pe un nor. Cine nu s-ar simti la fel in locul meu, cand sunt atatea persoane care se ocupa de mine?", a spus Henry, care s-a declarat nerabdator sa vada si ziua de maine.

Britanicul atribuie secretul longevitatii sale "tigarilor, whisky-ului si femeilor foarte, foarte liberale".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.