Un site cultural de pe Internet a realizat un sondaj al celor mai bune, precum si al celor mai proaste inventii ale tuturor timpurilor, conform AFP.
Astfel, bomba atomica si reality show-ul au fost desemnate cele mai proaste inventii de la aparitia omului incoace, in timp ce roata si Internetul au ocupat pozitiile fruntase. In topul celor mai proaste inventii au mai intrat pedeapsa cu moartea, sacii de plastic si cartile de credit.

La polul opus s-au aflat penicilina, egalitatea intre sexe si pilula contraceptiva, considerate de cei peste 1000 de respondenti ai sondajului printre cele mai mari cinci inventii ale umanitatii. La capitolul personalitati si ganditori, ale caror idei au revolutionat lumea, majoritatea a decis ca locul fruntas sa ii revina geniului lui Leonardo da Vinci, urmat indeaproape de Charles Darwin si de aparatorul drepturilor civice ale persoanelor de culoare din SUA, Martin Luther King.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.