Piata instrumentelor pentru constructii a avansat in ultimii ani, astfel incat polobocul are laser, iar ciocanul, magnet. Astfel, in prezent, multi constructori folosesc ultimele creatii din domeniul constructiilor, chiar daca sunt mai scumpe. Spre exemplu, polobocul pe care il cunoastem toti, cel cu bula de aer, care se vrea la mijlocul partii marcate, indicand astfel o lucrare dreapta, risca sa fie scos din uz de catre cel digital.
„Polobocul digital este mai precis decat cel cu bula de aer. Are un afisaj electronic care arata care parte a unui perete este mai lasata sau mai ridicata. Cand indica 0 grade este acolo unde trebuie“, ne-a spus Florin Nistor, directorul general al firmei SC Smart Tools SRL Hunedoara.

De asemenea, polobocul se poate seta astfel ca la formarea unghiurilor dorite sa vibreze si chiar sa sune. Important este ca prin folosirea unui astfel de instrument se obtine un plus de precizie, dar si remedierea eventualelor imperfectiuni ale peretilor unei constructii intr-un timp mult mai scurt.

Producatorii nu s-au limitat la acest poloboc si au facut unul cu laser. „Nivela, caci asa se mai numeste polobocul, are montat in cap un laser. De multe ori se construiesc la drept suprafete mult mai mari. Punctul laserului cade acolo unde suprafata este dreapta“, a mai spus Florin Nistor. Atat polobocul digital, cat si cel cu laser sunt confectionate din aluminiu si au ca masura de siguranta si cate un cadran cu bule de aer, atat pe verticala, cat si pentru orizontala. Pretul primului este de 546,30 lei, fara TVA, in timp ce polobocul cu laser costa 395 de lei cu tot cu TVA.