O mama care vorbeste la celular de trei ori pe zi are cu 54% mai multe sanse de a avea un copil cu probleme de comportament, arata un studiu stiintific.

Femeile insarcinate care folosesc telefonul mobil in mod frecvent risca sa aiba copii cu probleme de comportament, arata un studiu ce va fi publicat in revista “Epidemiologia”. Aceste mame au cu 54% mai multe sanse de a avea copii hiperactivi sau cu probleme emotionale daca utilizeaza mobilul de doua sau de trei ori pe zi, arata ancheta efectuata pe 13.000 de femei din Danemarca.

Utilizarea mobilului de catre copiii cu varste sub 7 ani conduce de asemenea la probleme. Rezultatele studiului sunt cu atat mai credibile cu cat unul dintre autori, profesorul Leeka Kheifets, de la Universitatea din California, isi exprimase pana acum scepticismul fata de riscurile aduse de utilizarea telefonului celular.

Profesorul considera pana acum ca nu exista probe privind vreun efect advers al utilizarii acestei tehnologii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.