Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii fie si-au ingropat, fie si-au incinerat mortii. Acum, o noua optiune starneste interesul - dizolvarea cadavrelor in lesie si aruncarea lichidului rezultat in canalizare, relateaza FoxNews.

Procesul este numit hidroliza alcalina si a fost dezvoltat si folosit pentru prima oara in urma cu 16 ani pentru a scapa de carcase de animaliere. Acesta utilizeaza lesie, la o temperatura de 300 de grade celsius si o presiune de 27 de kilograme pe centimetru patrat, pentru a distruge organismele. Tot procesul are loc in cilindrii de otel asemanatori oalelor sub presiune folosite in multe bucatarii din lume.

Procedeul a fost utilizat pana acum doar de doua centre medicale din SUA iar acestea au folosit numai cadavre donate pentru cercetare. Tot procesul are insa un avantaj pentru mediul inconjurator si cu timpul ar putea ajunge sa rivalizeze cu incinerarea sau ingroparea clasica.

Singurul prag pe care mai trebuie sa il treaca este acceptul publicului.

Lesia este cunoscuta pentru puterea de dizolvare a materialelor biologice, aceasta fiind folosita de multe ori de psihopati si criminali pentru a sterge urmele unei crime. In momentul in care s-a dorit legalizarea hidrolizei alcaline in statul New York aceasta a fost supranumita "Legea lui Hannibal Lecter".

Hidroliza alcalina este legala in Minnesota si New Hampshire. Directorul unui centru funerar din Manchester, Minnesota, Chad Corbin, incearca sa faca aceasta tehnica cat mai accesibila publicului dar se loveste de dorinta autoritatilor locale de a interzice acest procedeu declarat legal in 2006. Corbin intentioneaza sa puna in functiune un cilindru imens in valoare de peste 300.000 de dolari pentru ca acest proces sa fie cat mai rapid si ecologic. Deocamdata, procesul este mai scump decat o incinerare dar pentru inceput le va oferi clientilor sai serviciile pentru acelasi pret. Pe langa dificultatile materiale, Corbin se va lovi si de refuzul comunitatii, pe de o parte, care nu doreste in sistemul de canalizare lichidul "uman", cat si de cel al bisericii, ce considera acest proces scandalos


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.