Incredibil 2 Mai 2008 02:50
China va inaugura, joi, cel mai lung pod peste mare din lume, care traverseaza golful Hangzhou al marii Chinei de Est, scurtand considerabil traseul dintre centrul financiar si comercial Shanghai si orasul industrial Ningbo, anunta agentia de presa Xinhua, consultata de Reuters.

Podul Hangzhou, cu o lungime lungime de 36 km, face legatura intre Juaixing City, din apropiere de Shanghai si Cixi City, aflat la circa 70 de kilometri de Ningbo. Structura sustinuta de cabluri, a carei constructie s-a ridicat la 1,7 miliarde de dolari, va fi inaugurata printr-o ceremonie programata joi seara, urmand sa fie deschisa traficului dupa miezul noptii.

Podul de 36 de kilometri va scurta cu 120 de kilometri traseul dintre Shanghai si Ningbo, doua orase portuare cheie din prospera delta a fluviului chinez Yangtze, reducand durata calatoriei de la patru ore la numai doua ore si jumatate.

Constructia celui mai lung pod peste mare din lume a inceput in noiembrie 2003.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.