Potrivit revistei "Forbes", in momentul de fata, cea mai scumpa resedinta privata din lume este Castelul Hearst din Beverly Hills, a carui valoare se ridica la 165 de milioane de dolari.
Omul de afaceri rus si proprietarul clubului de fotbal Chelsea Londra, Roman Abramovici, intentioneaza sa-si construiasca cea mai scumpa resedinta din Marea Britanie, scrie cotidianul britanic "Daily Telegraph". Potrivit publicatiei engleze, palatul de sapte etaje, evaluat la 296 milioane de dolari, urmeaza sa fie ridicat in cartierul londonez Kingston Bridge. Imobilul va fi dotat cu o sala de cinema, o piscina, o sauna si multe alte facilitati. In prezent, Abramovici asteapta autorizatia de construire din partea autoritatilor locale, carora le-a transmis planul viitorului sau palat.

Proprietarul clubului de fotbal Chelsea, un om de afaceri situat, potrivit unui top publicat la sfarsitul saptamanii de revista "Sunday Times", pe locul 8 in topul celor mai bogati europeni si pe locul 24 in topul celor mai bogati oameni din lume, a inceput inca de la sfarsitul anilor '90 sa cumpere apartamente intr-o cladire din Knightsbridge, un cartier de lux al Londrei.

Inca din anii '90, Abramovici a inceput sa cumpere apartamente intr-un cartier de lux al Londrei
Casa, cu o suprafata de 30.000 de metri patrati, va fi aproximativ de cinci ori mai mare decat o casa "normala", cu cinci dormitoare. Dupa "modificare", Londra va avea un nou palat, anume cea mai scumpa resedinta privata. Valoarea casei se va ridica la 296 de milioane de dolari, ceea ce o claseaza pe primul loc intr-un top al celor mai "scumpe" proprietati din lume.

Potrivit revistei "Forbes", in momentul de fata, cea mai scumpa resedinta privata din lume este Castelul Hearst din Beverly Hills, a carui valoare se ridica la 165 de milioane de dolari. Acesta este urmat in acelasi top de Castelul Bran, cu o valoare de 140 de milioane de dolari.

Roman Arkadjewitsch Abramowitsch, nascut in 1966, intr-o familie de evrei din Saratov (URSS). A ramas orfan de la varsta de 4 ani, dupa ce tatal sau a murit intr-un accident de santier. Cand Roman avea doar un an si juma tate, mama lui a murit in urma unor complicatii survenite unei intreruperi de sarcina. Abramovici, care a crescut la un unchi, un inginer din industria petroliera, a studiat ingineria prelucrarii petrolului la Moscova.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.