Cercetatorii britanici ii avertizeaza pe parinti sa isi incurajeze mai mult progeniturile in loc sa le critice

Adolescentii din zilele noastre risca sa fie considerati o generatie pierduta. Consumul de alcool si droguri, precum si constanta presiune a parintilor, permanent nemultumiti de progeniturile lor, afecteaza dezvoltarea psihica normala a copiilor, care ajung rapid in evidenta psihiatrilor. Conform unei echipe de specialisti de la Institutul de Psihiatrie din Londra, mai bine de un milion de adolescenti sufera de depresie, anxietate ori anorexie, afectiuni care, de cele mai multe ori, sunt in stransa legatura cu relatia pe care pacientii o au cu parintii lor.

"Cred ca parintii ar trebui sa se implice mai mult in viata copiilor lor, sa ii laude si sa ii incurajeze mai mult, nu doar sa ii critice", a precizat profesorul Stephen Scott.

Marcati de internet

O opinie similara are si Michele Elliott, de la Fundatia pentru Protectia Copiilor "Kidscape". "Copiii din ziua de azi se maturizeaza mai repede, iar noi, adultii, ne asteptam sa faca asta. Ii expunem la imagini cu continut sexual de la o varsta extrem de frageda", a explicat Elliott, care a adus in discutie si dorinta copiilor de a fi cu orice pret in pas cu moda sau a se incadra in anumite tipare.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.