Ierni aspre, aer poluat, cladiri pe cale sa se prabuseasca - locuitorii multor orase rusesti simt ca au tot dreptul sa se planga.
Insa in Ceapaievsk, un oras cu aproximativ 70.000 de locuitori situat in Rusia europeana, primarul insusi a sugerat o cale inovatoare de a rezolva problemele orasului - abandonarea lui. El nu poate fi invinuit - aproximativ 96 la suta dintre copiii din acest oras sunt bolnavi, noteaza The Independent.

Ceapaievsk, oras aflat in apropierea fluviului Volga si a orasului Samara, are fabrici care au produs timp de multi ani arme chimice si este sufocat de poluarea aerului si a pamantului. Potrivit ziarului Nezavisimaia Gazeta, in cadrul unei intalniri pe tema mediului care a avut loc la Samara, saptamana trecuta, primarul Nikolai Malahov a opinat ca relocarea locuitorilor din Ceapaievsk ar fi "solutia ideala" pentru problemele orasului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.