Copiii care au o dieta alimentara sanatoasa au rezultate mai bune la scoala, potrivit rezultatelor unui studiu realizat in Noua Scotie, Canada, publicat in numarul de pe aprilie a Journal of School Health, informeaza Mediafax.
Elevii care aveau o dieta ce continea cantitati potrivite de fructe, legume, proteine, fibre si alte componente sanatoase prezentau mai putine probabilitati de a obtine rezultate proaste la testele de cultura generala, potrivit profesorului Paul J. Veugelers, de la Universitatea din Alberta, Edmonton, coordonator al studiului. Desi exista de mult timp presupunerea ca o dieta sanatoasa este, in general, importanta pentru performantele scolare, s-au realizat putine studii care sa trateze aceasta asociere, spune Veugelers. La studiu au participat 4.589 de elevi de clasa a cincea. 875 (19,1%) dintre acestia nu au obtinut note de trecere la un test de cultura generala elementara.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.