Pictura ce o infatiseaza pe britanica de 51 de ani, manager la un centru de resurse umane, este evaluata la 35 de milioane de dolari

O pictura inedita infatisand, in marime naturala, un nud de femeie supraponderala, are toate sansele sa devina cea mai scumpa opera de arta, vanduta de un pictor in viata. Tabloul realizat in urma cu 13 ani si evaluat la nu mai putin de 35 de milioane de dolari, a fost realizat de Lucian Freud, nepotul de 85 de ani al marelui psihanalist, Sigmund Freud. Tabloul va fi scos la licitatie luna viitoare, la New York, de cunoscuta casa Christie's.

Modelul ales de artist, britanica Sue Tilley, are 51 de ani si nu mai putin de 130 de kilograme. Femeia, alintata de pictor "big Sue", l-a cunoscut pe artist in urma cu doua decenii, intr-un club de noapte. Sue povesteste ca, la vremea respectiva, Lucien Freud i-a criticat rujul, care ar fi avut "prea multe tonuri triste". Cat priveste greutatea acesteia, de departe cea ideala pentru a poza nud in scopuri artistice, femeia isi aminteste ca pictorul i-a spus ca are o "predilectie catre oamenii care au proportii neobisnuite sau ciudate".

Femeia povesteste ca a fost ingrozita cand Freud i-a cerut, prima data, sa isi dea hainele jos.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.