Odata cu avansul tehnologiei si al societatii de tip „Big Brother”, vor disparea probabil si multe dintre tertipurile la care recurgeau pana acum angajatii, promit oamenii de stiinta.
Primul proiect menit sa puna lucrurile la punct este „Nox Defence”. Acesta se bazeaza pe asa-numitul „praf inteligent” (microcipuri si microreceptori invizibili cu ochiul liber, care acopera un teritoriu pentru a urmari deplasarea oamenilor sau a obiectelor), care ii va impiedica de acum inainte pe angajatii mai putin onesti sa fure din marfa, potrivit Futura Sciences.

Aceste microcipuri vor fi presarate peste tot, in timp ce microcaptatori vor fi implantati in pereti, tavan, podele, astfel incat „hotii si intrusii sa nu vada nimic: numai personalul de securitate cunoaste existenta sistemului, iar personalul este si el supravegheat fara sa stie”, se arata in proiect.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.