Insulina ar putea fi ingredientul cheie pentru un tratament impotriva maladiilor asociate procesului de imbatranire, precum cancerul sau bolile cardiace, permitand oamenilor sa traiasca mai mult, potrivit unui studiu publicat in revista Cell.
Cercetatorii au descoperit ca reducerea nivelului de insulina din organism contribuie la eliminarea radicalilor liberi, substantele care distrug celulele si care pot declansa cancerul.

Insulina, utilizata in tratarea diabetului, este produsa de pancreas dupa masa si ajuta la transformarea zaharurilor in energia necesara functionarii celulei. Medicul Keith Blackwell, profesor asociat la Scoala medicala Harvard, a manipulat genetic viermi de laborator minusculi, formati din doar 1000 de celule - Caenorhabditis elegans (C.elegans), astfel incat insulina sa fie mai putin activa in organismul lor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.