Barbatii si femeile sunt diferiti si in ceea ce priveste obiceiurile alimentare, ei preferand carnea, in timp ce ele prefera fructele si legumele, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat in Statele Unite, publicat de AFP.

Aceste diferente in obiceiurile alimentare au fost puse in evidenta in timpul ultimului sondaj realizat de reteaua de supraveghere a maladiilor contractate prin alimente, FoodNet, in perioada mai 2006 - aprilie 2007, la care au participat 14.000 de adulti americani.

Participantii au fost intervievati asupra obiceiurilor alimentare, inclusiv asupra consumului de alimente cu risc, precum carnea insuficient preparata.

"Am colectat o asemenea varietate de date incat am considerat ca ar fi interesant sa vedem daca exista cu adevarat diferente intre barbati si femei in ceea ce priveste alimentatia", a spus medicul Beletshachew Shiferawa, epidemiolog si autor principal al studiului.

"Acesta este cel mai mare studiu asupra diferentelor dintre obiceiurile alimentare ale barbatilor si cele ale femeilor realizat vreodata", a adaugat medicul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.