Cauza decesului nu a fost determinata inca.

Chantal Sebire, femeia de 52 de ani care cerea justitiei franceze sa ii curme suferintele cumplite provocate de o tumora evolutiva a fost gasita moarta, miercuri, in casa ei din Plombieres-les-Dijon, regiunea Burgogne, anunta "La Liberation".

Potrivit primelor informatii, cauzele mortii fostei profesoare sunt, la acest moment, "nedeterminate". Inalta Curte din Dijon a decis, luni, ca femeia nu indeplineste conditiile actualei legislatii in vigoare in Franta, si ca atare medicii care o ingrijesc nu ii pot administra injectia letala.

Cazul dramatic al femeii a iscat o dezbatere furtunoasa in Franta, unde o lege valabila din 2005 ingaduie in anumite situatii oprirea tratamentului insa nu permite medicilor sa ii ajute pe bolnavi sa moara. Mai exact, se da medicilor un fel de drept ''de a lasa sa moara'' pe cineva prin oprirea oricarui tratament, dar fara sa le permita sa practice eutanasia activa.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.