Cu ct barbatii sunt mai nalti cu att sunt mai putin gelosi, potrivit unui studiu realizat de cercetatori din Olanda si Spania, publicat n Evolution and Human Behavior si preluat de AFP.

Cercetatorii de la universitatile din Groningen (Olanda) si Valencia (Spania) au cerut participantilor la studiu, 549 de barbati si femei, sa autoevalueze nivelul de gelozie si sa identifice caracteristicile care îi deranjeaza cel mai mult la o persoana de acelasi sex. În ceea ce priveste barbatii, nivelul de gelozie este invers proportional cu înaltimea, aceasta fiind direct asociata cu atractia, puterea si succesul în dragoste.

În ceea ce priveste femeile, cele de talie medie sunt cel mai putin geloase, pentru ca sunt avantajate în ceea ce priveste sanatatea, fertilitatea si popularitatea în rândul barbatilor, potrivit studiilor anterioare asupra conservarii speciei.

Totusi, atunci când se confrunta cu rivale superioare din punct de vedere fizic sau social, femeile de talie medie pot deveni mult mai geloase decât semenele lor, simtind ca se confrunta cu riscul de a fi domin
ate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.