Celebrul umor negru al britanicilor, plin de sarcasm, cruzime si autoironie, este mostenit pe cale genetica, potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori canadieni preluat de telegraph.co.uk.

Insultele din toata inima sau glumele nepotrivite despre subiecte serioase, precum razboiul, constituie exemple de umor britanic. Obsesia poporului britanic pentru sarcasm si autoironie lasa perplecsi reprezentantii altor natii.

Cercetatorii canadieni sunt de parere ca aplecarea britanicilor pentru comedie cruda si umor facut pe seama altora sunt mostenite genetic. Profesorul Rod Martin, coordonator al studiului, spune ca serialele de televiziune precum "Hotel balamuc/ Fawlty Towers", "Blackadder" si "La birou/ The Office" demonstreaza ca britanicii iubesc cruzimea mai mult ca alte popoare.

Martin spune ca acest lucru este demonstrat de diferentele intre personajul interpretat de Ricky Gervais, in versiunea britanica a serialului "La birou", si cel interpretat de Steve Carell, in versiunea americana a productiei. "Este posibil sa existe diferente intre popoare in ceea ce priveste simtul umorului, iar acestea sa fie determinate de diferentele genetice si cele dictate de mediu", a spus Martin.

"Britanicii au o mai mare toleranta pentru o gama larga de forme de expresie a umorului, inclusiv ceea ce americanii ar numi sarcasm agresiv sau denigrare, forme care se regasesc in «Hotel balamuc» si «Blackadder»", a adaugat profesorul. "In versiunea serialului «La birou» difuzata in America de Nord, personajul principal este mult mai putin insensibil si intolerant decat in versiunea originala britanica", a mai spus acesta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.