Bolidul viitorului e propulsat cu aer comprimat.
Constructorul auto european Moteur Developpment International (MDI), o companie creata si condusa de Guy Negre, fost inginer de Formula 1, urmareste sa ofere publicului larg o noua generatie de vehicule ieftine, sigure si nepoluante, avand ca mijloc de propulsie banalul aer comprimat.

In momentul de fata, MDI are sediul in Luxemburg si produce in serie mica masini MiniCAT intr-o fabrica din Carros, Franta, dar aceasta situatie este pe punctul de a se schimba, in urma unei „injectii” de fonduri dinspre constructorul auto indian Tata Motors. In conditiile in care tocmai a lansat o „masina a poporului”, la 2.500 de dolari, firma Tata nu intentioneaza sa se concureze pe sine, ci sa se impuna pe o piata deocamdata de nisa, cea a autovehiculelor nepoluante, aflata intr-o expansiune timida. sa se impuna pe o piata deocamdata de nisa, cea a autovehiculelor nepoluante, aflata intr-o expansiune timida.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.