Alison Jackson este cunoscuta pentru fotografiile si clipurile cu sosii ale unor celebritati in ipostaze inedite: regina Elizabeth a II-a citind asezata pe vasul de toaleta, presedintele american George W. Bush chinuindu-se sa potriveasca patratelele unui unui cub rubik sau Monica Lewinski aprinzandu-i un trabuc lui Bill Clinton.

"Nu am vrut ca Gordon Brown sa devina premier pentru ca, in pofida a sase ani de cautare, nu am gasit pe nimeni care sa aiba trasaturile lui bovine", a explicat artista, fotograf si regizor. "Nu mi-a fost niciodata atat de greu sa gasesc o sosie", a adaugat ea.

"Caut cu disperare sosii ale lui Gordon Brown "pentru un "proiect de documentar", se arata intr-un anunt de pe site-ul artistei.

Jackson a devenit cunoscuta cu o fotografie in care o sosie a printesei Diana poza cu un bebelus si o sosie a lui Dodi Al-Fayed, la scurt timp dupa moartea cuplului in august 1997.

Artista va incerca din nou sa gaseasca o sosie a premierului in sedintele de casting prevazute la Glasgow, Scotia, si Londra, in 18 si 21 ianuarie.