Avertizati. Ninsorile abundente de la inceputul acestui an, ce surprind autoritatile, nu sunt o noutate pentru romanii care tin la traditie si s-au pregatit din timp
Batranii satelor stiu de la mosii si stramosii lor ca atunci cand la inceputul lunii decembrie este ger, asa va fi inca zece saptamani dupa aceea. Un alt indiciu este porcul din ograda. Daca acesta umbla cu paiul in gura inainte de asomare, vesteste o iarna geroasa, care, la randul ei, prevede un an imbelsugat. Totodata, daca ramurile copacilor se pastreaza incarcate cu zapada e semn ca vor fi muguri putini la primavara. Daca latra cainii la luna, va fi ger mare. Lucru bun, pentru ca o luna ianuarie geroasa e semn sigur ca recoltele vor fi bogate. Atentie insa! Gerul uscat inseamna o luna iunie secetoasa, iar daca va ninge, atunci luna iunie va fi ploioasa. Pana si in pieptul de pasare, curcan, gaina sau alta inaripata, servit pe masa de Revelion, se poate "citi" viitorul apropiat.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.