Daca, acum mai bine de cinci secole, vrajitoarele erau arse pe rug si gonite din orase, iata ca istoria le-a mai oferit o sansa. Astfel se explica aparitia unei veritabile “religii a vrajitorilor” din intreaga lume, numita Paganism. Practicantii activi folosesc cele patru elemente principale - Aerul, Focul, Apa si Pamantul - in incantatiile lor si isi revendica puterile de la natura.

Intotdeauna, omul s-a temut de “lumea de dincolo” sau de celelalte fete ale realitatii de zi cu zi si a incercat sa afle ce se ascunde in spatele “miracolelor” sau a magiei.

Frica aceasta de neobisnuit s-a transformat in perioada Inchizitiei intr-o veritabila vanatoare de vrajitoare. Cu toate astea, magia alba sau neagra nu a disparut. Mai mult decat atat, vrajitoria s-a transformat intr-o religie a magicienilor care isi revendicau puterile supranaturale de la natura.

Asa a aparut “paganismul”, o religie care se bazeaza pe vechile taine ale vrajitorilor: “Legea celor Trei” si “Legea Intoarcerii”. Aceste mistere privind invataturile practicantilor, care au inlocuit rugaciunile cu incantatii, au reusit sa se pastreze timp de mii de ani.

Citeste si:

Acestia sustin ca “ceea ce nu face rau nimanui, este bine” si functioneaza conform acestui principiu. Ei cred intr-o Zeita-Natura, careia i se inchina regulat, folosind ca altar Stonehenge sau Insula Pastelui.
Vrajitorii nu au nimic de a face cu satanismul, dezicandu-se chiar de tot ce are conotatie malefica, sau de ceea ce noi numim “magie alba sau neagra”. Niciodata ei nu au facut prozelitism sau campanii de recrutare, marindu-si randurile prin initierea in “tainele vrajitoriei” a celor care au chemare pentru asa ceva.

Paganii pot ingheta oceanele

Daca vrajitorii care folosesc Aerul, Apa, Focul si Pamantul pot ingheta, peste noapte, “lacuri, mari si oceane”, e de la sine inteles ca nu se preteaza la ceea ce noi numim azi vrajitorie.

Ei nu au nimic de-a face cu farmecele de legare-dezlegare, dat in bobi sau ghicitul viitorului. Iar asta pentru ca misiunea lor e aceea de a stapani fortele distructive ale naturii (uragane etc.).