Desi nu isi aduce aminte nimic despre naufragiu, Millvina e invitata mereu la talk-show-uri. Britanica avea zece luni atunci cand a pornit in calatorie alaturi de familia ei
Britanica Elizabeth Gladys Dean, sau Millvina, cum ii spun apropiatii, se poate lauda ca a fentat moartea inca din copilarie. Femeia, care astazi are 95 de ani, se afla pe celebrul vas de croaziera "Titanic", in clipa naufragiului din 1912. In varsta de doar zece luni, Millvina a devenit atunci cel mai tanar pasager salvat de la inec cu ajutorul barcilor. Pe 2 februarie 1912, Elizabeth, impreuna cu fratele si parintii ei, se imbarca pe "Titanic", din orasul Southampton, pentru a porni spre Kansas, in cautarea unei vieti mai bune. In clipa naufragiului, Bertram, capul familiei Dean, s-a aflat printre cele 1.500 de persoane disparute in valuri. Toate celelalte rude ale sale au fost, insa, salvate, iar Millvina mai traieste si astazi. Intoarcerea in Anglia s-a facut la bordul unui alt vapor, Adriatic. Povestea fetitei ce a reusit sa sfideze moartea i-a impresionat pe ceilalti pasageri, care au transformat-o pe loc intr-o mica vedeta si s-au inghesuit sa ii faca fotografii.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.