Cercetatorii sustin ca acesta alearga foarte repede, mananca din belsug fara a se ingrasa si traieste mai mult

Oamenii americani de stiinta au creat "un supersoarece", modificat genetic, cu abilitati fizice iesite din comun, comparabile cu ale celor mai buni sportivi din lume. Uimiti ei insisi de ceea ce au realizat, cercetatorii se intreaba daca, intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat, experimentul ar putea fi aplicat si la oameni.

Soarecele poate alerga pe o distanta de sase kilometri, cu o viteza de 20 de metri pe minut si nu se ingrasa, desi consuma cu 60% mai multa hrana decat un soricel obisnuit. De asemenea, traieste mai mult. Cercetatorii au creat o colonie care numara 500 de astfel de exemplare si afirma ca gena modificata la soareci este prezenta si la oameni.

Ei au tinut sa sublinieze ca nu au avut ca scop modificarea genelor umane. Totusi, ei au recunoscut ca este posibil sa foloseasca rezultatele obtinute pentru a crea medicamente si tratamente noi, care ar putea fi folosite intr-o buna zi pentru a imbunatati performantele atletilor fara a mai recurge la substante dopante.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.