Automutilare. Prostituatele din Bolivia au recurs la tortura pentru ca drepturile sa le fie respectate

Prostituatele din Bolivia au recurs la metode extreme pentru a atrage atentia asupra problemelor cu care se confrunta. Peste 50 de femei de moravuri usoare au mers la un centru medical din El Alto, cel mai sarac oras bolivian, pentru a-si coase cu ata buzele. Ele au suportat cu stoicism durerea, in semn de protest ca nu li se respecta drepturile si pentru ca li
s-au incendiat, de catre necunoscuti, bordelurile si barurile in care lucrau si sperand ca, prin gestul lor, sa sensibilizeze autoritatile locale. Prostituatele boliviene se afla in greva foamei de la inceputul acestei saptamani. "Erau locurile noastre de munca, la fel ca oricare alt loc de munca. Ne-au lasat pe drumuri si nimeni nu misca un deget sa-i gaseasca si sa-i pedepseasca pe vinovati. In loc sa fim protejate, politia ne hartuieste tot pe noi, de parca am fi criminale", a declarat lidera prostituatelor din El Alto, Lily Cortes.

Pancarte scrise cu sangele propriu

Pe durata grevei, vanzatoarele de sex au trecut prin chinuri groaznice. S-au taiat pe corp si au scris pancarte cu propriul sange, prin care isi cereau dreptul la munca, pentru a avea posibilitatea sa le ofere odraslelor lor o viata normala. Prostituatele au amenintat ca se vor ingropa de vii daca Guvernul bolivian nu va lua masuri imediate pentru rezolvarea situatiei lor.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.