Isabelle Dinoire, primul pacient care a suferit un transplant de fata, afirma, in cartea pe care abia a lansat-o, ca e dezgustata de noul ei chip. Femeia de origine franceza descrie senzatiile de a trai cu fata altcuiva pe care la un moment dat le numeste “atroce”
Mai mult, doctorii au avertizat-o ca s-ar putea sa nu mai poata saruta niciodata pe cineva.
Pentru medici, primul transplant facial a fost un succes rasunator, insa pentru Isabelle Dinoire a fost inceputul unui calvar, acela de a trai cu fata altcuiva. In urma cu doi ani, Isabelle a fost desfigurata de cainele ei. Atunci medicii au decis sa faca un transplant aproape complet de fata pentru a-i salva viata. Ei nu au dezvaluit niciodata cine a fost donorul. Conform unor informatii aparute in cotidianul “The Times”, fata ar fi apartinut unui sinucigas.
“Nu vreau ca lumea sa se uite la mine. Am fata unui monstru. Mi-a fost extrem de greu sa ma obisnuiesc cu nasul, pentru ca osul era vizibil. Nu ma puteam gandi decat la un schelet, la moarte”, afirma Isabelle Dinoire in cartea recent aparuta.
“Cel mai greu lucru pe care am fost nevoita sa-l accept a fost acela ca am in cavitatea mea bucala gura altei persoane. Nu era gura mea! O simteam moale! Erau niste senzatii absolut oribile”, se destainuie fosta pacienta. Doctorii i-au transplantat femeii o noua gura, nasul si barbia.
Femeia a povestit cum intr-o zi a gasit pe obraz un fir de par: “Stii ca este firul tau de par, dar ca, in acelasi timp cel de la care am primit fata este si el cu mine. Eu il mentin, in felul asta, in viata pentru ca firul de par ii apartine”. Isabelle Dinoire urmeaza, la doi ani dupa operatie, un tratament puternic cu medicamente imunosupresive pentru a impiedica organismul sa respinga noua ei fata


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.