Un cuplu din Marea Britanie a platit peste 2.000 de lire sterline (circa 3.000 euro) unui veterinar, in incercarea de a salva piciorul amputat al gainii care le indulceste viata de zi cu zi, relateaza "Daily Mail". Vicky si Sam Mills au facut un imprumut pentru aceasta a saptea operatie de salvare a gainii Lily, care acum a intrat intr-o depresie crunta, postoperatorie.

Dupa o lunga agonie si sase interventii chirurgicale destul de complicate, gaina Lily a pierdut piciorul vatamat, acesta nemaiputand fi salvat. Chiar daca operatia de amputare a costat nu mai putin de 3.000 de euro, familia Mills a facut acest sacrificiu din dorinta de a revedea "bucuria de a trai in ochii animalului".

Vicky si Sam Mills au apelat la un imprumut bancar si, timp de un an, au trait facand multe sacrificii pentru a plati cele sapte operatii la care a fost supusa gaina. "A meritat fiecare banut. Nu stiu ce ne-am face fara ea. Iubesc la nebunie muscaturile ei prietenoase in palma", a declarat femeia de 24 de ani pentru "The Sun". Pasarea s-a ranit la picior in urma cu cateva luni, cand, iesind in gradina din spatele casei, s-a agatat intr-un gard de sarma.

Cu toate astea, suferinta lui Lily este departe de a se fi incheiat, gaina cotcodacind ingrijorator de trist dupa amputarea piciorului. "Ne-am dat seama din glasul ei ca sufera dupa operatie. Cand l-am intrebat pe veterinar ce are, acesta ne-a spus ca sufera de depresie postoperatorie", a adaugat Sam. Doctorul le-a recomandat celor doi britanici sa o lase pe Lily ore in sir in fata televizorului deschis pentru a-i distrage atentia de la handicapul care o consuma psihic.

Intr-adevar, tratamentul a dat roade, pentru ca la scurt timp de la punerea lui in aplicare Lily a inceput sa faca oua si sa cotcodaceasca fericita. "Mai cade si se loveste, dar putem spune ca e mult mai bine acum", au spus cei doi, recunoscand ca "nimic nu se compara cu loialitatea si devotamentul unei gaini de casa".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.