Un cercetator german a calculat formula relatiei perfecte, in care fiecare critica adusa partenerului ar trebui anulata de cinci complimente. Dr. Hans-Werner Bierhoff, de la departamentul de psihologie sociala de la Universitatea Ruhr din Bochum, sustine ca intr-un cuplu, partenerii ar trebui sa compenseze fiecare critica cu un numar de cinci complimente sau remarce apreciative.

"In felul acesta, oamenii se simt bine in relatia pe care o au. bunavointa creste potentialul oamenilor de a fi fericiti", a spus Bierhoff. Profesorul si colegul sau Elke Rohmann au efectuat teste pe mii de cupluri si celibatari si au folosit rezultatele pentru a scrie o carte. Volumul contine sfaturi pentru a face o relatie durabila, mai ales atunci cand circumstantele initiale se schimba. Bierhoff spune ca somajul, infidelitatea sau nasterea unui copil pot dauna echilibrului unei relatii.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.