Astfel de imagini pot fi intalnite la tot pasul pe strazile si ... ingroziti din cauza disparitiilor tot mai numeroase ale copiilor, rapiti fie de traficantii de carne vie, fie de talhari care cer rascumparari piperate, parintii mexicani au ajuns sa isi tina in lesa copii.

Mexicul ocupa primul loc in America de Sud la capitolul rapiri, anual fiind date disparute peste 4.000 de persoane, majoritatea rapite in vederea rascumpararii.

Rapirile au devenit de mult o moda in Mexic, unde anual sunt sechestrate peste 4.000 de persoane, in vederea incasarii unor recompense piperate. Considerata cea mai de succes afacere din Mexic, dupa rapirea din 1994 a miliardarului Alfredo Harp Helu si eliberarea acestuia contra sumei de 30 de milioane de dolari, sechestrarea de persoane a capatat amploare ingrijoratoare in anii urmatori. Pentru sume cuprinse intre cateva mii de dolari si ajungand pana la zeci de milioane, bandele de raufacatori sunt dispuse la orice risc.

Daca persoanele instarite isi angajeaza bodyguarzi sau chiar mercenari si umbla in permanenta inarmate, pentru familiile mai sarace a devenit o obisnuinta sa isi scoata la plimbare copiii in lesa. si asta pentru ca nu o data s-a intamplat ca rapitorii sa smulga micutii din mana parintilor si sa fuga cu ei. Lesele pentru copii sunt confectionate din sfoara de alpinism, pentru a evita posibilitatea taierii acestora de rapitori. Sforile sunt prinse cu un ham de mana parintelui, care reactioneaza la cea mai mica tresarire a copiilor. Copiii sunt plimbati legati, in special in locurile aglomerate, spatiul de actiune al rapitorilor.

Minorii sunt victimele preferate ale rapitorilor pentru ca, in cazul in care parintii sunt prea saraci si nu au bani sa plateasca rascumpararea in 36 de ore, pot fi vanduti pe sume frumoase traficantilor de carne vie.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.