"Tratatia" a cuprins 10 feluri de mancare din cele mai rafinate si a scos din buzunarul fiecarui participant nu mai putin de 19.000 de euro.

"Visul culinar" al oricarui gurmand a inceput si s-a terminat la Bangkok, la sfarsitul saptamanii trecute. Maestrii de ceremonii au fost 10 dintre cei mai cunoscuti bucatari din lume. Acestia au pus pe masa 10 feluri de preparate, asortat cu un vin sau o sampanie rara. "Este incredibil! Ce se intampla aici este de necrezut!", a declarat incantat Alain Soliveres, un bucatar-vedeta parizian. Soliveres a fost chemat pentru a pregati doua din "magiile" sale culinare: "crème brulée de foie gras", servita cu sampanie Cristal, productie 1990.

Costul unei singure cupe din aceasta sampanie se ridica la 400 de euro si, cu toate acestea, este una dintre cele mai ieftine bauturi ce au fost servite la aceasta masa. Conform specialistilor, aceasta ar putea fi cea mai scumpa masa servita vreodata la un restaurant, fiecare din cei 40 de participanti scotand din buzunar 19.000 de euro.

Citeste si:

Masa a fost pregatita dupa o procedura stricta: fiecare bucatar invitat si-a trimis lista cu ingrediente si zonele de provenienta ale acestora, care trebuie respectata intocmai de organizatori. Astfel, trufele negre, ficatul de gasca, stridiile si langustele au fost aduse din regiunea franceza Bretagne, caviarul din Elvetia, anghinarea de la Ierusalim, iar trufele albe au fost transportate in Bangkok de la Roma.

Mesenii au avut placerea de a-si delecta papilele gustative si cu cele mai ales vinuri, cum ar fi "Romanee Conti", recolta 1959.