O trupa de balet din Rusia, alcatuita exclusiv din balerine de peste 120 de kilograme, a inceput ieri un turneu in Marea Britanie si va sustine 27 de reprezentatii in urmatoarele 30 de zile.
Compania, botezata sugestiv Big Ballet, cuprinde trei balerini si 16 dansatoare, intre care doar cea mai tanara are 112 kilograme, restul depasind binisor limita de 120 de kilograme, cu care isi face reclama ansamblul.

Multe dintre reprezentatii nu au fost - deocamdata - confirmate de catre teatrele unde sunt programate spectacolele, deoarece primariile au cerut expertize tehnice privind rezistenta scenelor. "Vedetele noastre sunt de categorie grea", spune si impresarul Alexei Ignatov. "Daca n-ar mai face salturi sau ar fi mai slabe, n-ar mai avea niciun haz. Prin urmare, scenele trebuie sa fie testate, astfel incat sa nu prezinte vreun pericol", explica el. Lidera trupei de balerine, Katya Yurgowa, a dezvaluit cotidianului "The Sun": "Nu mancam mai mult decat oamenii obisnuiti si cele mai multe dintre noi erau slabe moarte in urma cu 10 - 15 ani".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.