Aceasta boala genetica reprezinta o provocare neasteptata pentru autoritati

Daca infractorii si-ar dori sa aiba o afectiune, in mod cert aceasta ar fi lipsa amprentelor. Ei pot atinge astfel orice, de la sticla la seifuri, fara sa-si mai faca probleme ca lasa amprente care sa-i dea de gol. In mod normal, orice fiinta umana are amprente, o combinatie unica de linii dupa care poate fi identificata. Cu toate acestea, stewardesa Cheryl Maynard nu are amprente, ceea ce inseamna ca ea reprezinta o problema pentru serviciile de securitate, relateaza presa americana.

Cheryl povesteste ca toata viata ei a avut de suferit pentru ca nu are amprente. Tatal sau lucra in armata, fiind inconjurat de masuri de securitate deosebite, astfel incat toata familia sa era amprentata frecvent.

In cazul fiicei sale, procesul era imposibil, ceea ce ridica o serie de probleme celor de la departamentul de securitate.

Boala genetica extrem de rara de care sufera Maynard se numeste DPR (dermatopathia pigmentosa reticularis), ceea ce inseamna ca nu numai ca-i lipsesc amprentele, ci nu are linii nici pe talpile picioarelor si nici nu poate transpira.

Aceasta boala se transmite pe linie materna. Cei care sufera de DPR pot avea par foarte subtire, fragil, unghiile prezinta striatii, iar pielea este usor patata. DPR este o boala atat de rara incat pana acum medicii spun ca familia Maynard este singura care prezinta acest defect genetic.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.