Cel mai bine platit animal este elefantul Ruby, de la gradina zoologica din Phoenix, Arizona, SUA care obisnuieste sa picteze. Pinzele lui se vind la preturi de pina la 3500 de dolari.

Cel mai istet ciine este Chanda-Leah, un pudel pitic de culoarea sampaniei din Hamilton, Ontario, Canada care stie sa cinte la pian, sa numere si sa recunoasca litere.

Cel mai iscusit papagal este Alex. Papagalul african cenusiu a invatat numele a peste 35 de obiecte, 7 culori si face diferenta intre formele cu 3, 4, 5, si 6 laturi - totul cu o certitudine de circa 80%.

Cel mai bogat ciine din lume este pudelul Toby, caruia, in anul 1931, stapina sa, Ella Wendel din New York, i-a lasat prin testament suma de 15 milioane de dolari - cea mai mare suma mostenita vreodata de un ciine.

Ciinele cu cei mai multi pui de acelasi sex este Lana, un ogar din Marea Britanie, care la data de 27 iunie 1998, a fatat 16 cateluse.

Cea mai calatoare pisica e motanul Hamlet, care, in timpul unui zbor cu avionul din Toronto, a scapat din cusca si a calatorit peste 965.600 de km in sapte saptamini. A fost prins in februarie 1984.

Cea mai bogata pisica, Blackie, a primit prin testament, de la stapinul ei, Ben Rea, 24 de milioane de dolari.

Ciinele participant la cele mai multe sporturi extreme este terierul Part-Ex din Marea Britanie. El isi insoteste stapinul in practicarea celor mai diverse sporturi extreme, printre care caiac, surfing, windsurfing si alpinism.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.