Se numeste Rafita Mirabal si este cel mai mic toreador din lume. Mexicanii il iubesc la nebunie si, la inceputul spectacolului, atunci cind toti matadorii se prezinta in fata publicului, numai numele lui se aude strigat din tribune.

Ceilalti toreadori sint de doua ori cit el, iar taurii sint chiar de cinci ori cit el. Dar asta nu-l intimideaza. Cind ii vine rindul, Rafita patrunde in arena pasind maiestuos. Se inclina in fata publicului si miscarile lui sint impecabile. Ai zice ca intr-o alta viata a mai fost toreador si de aceea stie exact cind sa fandeze sau cind sa atace taurasul care-i da tircolae.

Parintii lui spun ca micutului nu-i este frica de nici un animal si ar fi in stare sa sara pe ceafa unui taur, oricit ar fi de mare. Dar autoritatile mexicane nu au permis decit lupte "echilibrate", iar Rafito trebuie sa se "multumeasca" deocamdata doar cu niste vitei mai bine dezvoltati. Totusi, "baletul" lui in fata micului taur este fara cusur. Miscarile sint ample, capa lui rosie flutura prin aer, iar taurasul infuriat n-are cum sa-l atinga.

Pustiul ataca, sare, se rostogoleste in aer cu o viteza comparabila doar cu cea a expertilor in arte martiale si apoi "rapune" animalul, intr-un gest simbolic, mimind lovitura fatala cu spada. Rafito nu ucide taurii cu care se lupta, dar asta nu pare sa-i deranjeze pe spectatori. Cind striga "Ole!", vocea subtire ii tradeaza virsta, dar chipul lui serios nu tresare nici o secunda.

Apoi uralele izbucnesc si copilul-minune al coridei isi da capul pe spate si inlemneste intr-o pozitie martiala, care-i face pe spectatori sa exulte.
Intrebat de corespondentul BBC daca nu se teme, Rafito raspunde categoric: "Nu ma tem de nimic! Ma apara Dumnezeu". Uimit, reporterul descopera in camera copilului un mic templu improvizat linga televizor, unde Rafito se roaga inainte de fiecare lupta. Alaturi, pe un birou obisnuit, sta un computer. "Cind am timp, ma joc si eu la computer", zimbeste poznas Rafita. Si ochii lui stralucesc ca ai oricarui copil de noua ani.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.