Doi cercetatori ai NASA sustin ca s-au descoperit urme de viata pe Planeta Rosie. Afirmatia celor doi a fost facuta intr-un cerc privat, saptamana trecuta, si nu va deveni publica pana in luna mai a acestui an, anunta site-ul "Space News".

Cei doi se afla in avangarda celor care au crezut ca ar putea exista viata pe Marte. Cei doi oameni de stiinta nu au facut publica informatia pana acum pentru ca inca nu a fost confirmata si de alti membri ai comunitatii stiintifice. Carol Stroker si Larry Lemke, de la Ames Research Center al NASA din Silicon Valley, au recunoscut intr-un cerc privat ca informatiile pe care le au indica indubitabil existenta vietii pe Marte.

Cei doi isi bazeaza afirmatiile pe asa numitele "semnaturi de metan", cum le numesc cercetatorii, care reprezinta urmele lasate de microorganisme vii. Observatii similare au fost facute si in pesterile de mare adancime existente pe Pamant. Conform unor surse prezente la intalnire, cei doi cercetatori au declarat ca aceste urme de metan ar putea indica existenta unei biosfere care s-a dezvoltat sub scoarta.

"Sunt foarte nerabdatori sa afle ce produce aceste urme de metan. Singura solutie pe care o au la indemana este sa sape in solul martian", a declarat o persoana care a participat la aceasta intalnire. Stroker si alti oameni de stiinta au speculat inca de acum doi ani, inainte ca robotii NASA, Spirit si Oportunity, sa ajunga pe solul Planetei Rosii, ca Marte ar putea gazdui organisme biologice sub scoarta, forme de viata care s-au adaptat conditiilor extreme de pe planeta.

Carol Stroker a descoperit microorganisme care traiesc in conditii asemanatoare cu cele de pe Marte intr-un rau din Spania, Rio Tinto. "Descoperirile pe care le-am facut in Rio Tinto sunt foarte asemanatoare cu ceea ce am putea gasi pe Marte" , declara omul de stiinta in 2003.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.