De ieri, in Germania a intrat in vigoare o lege care se refera la relatiile interpersonale de la locul de munca. Din cauza ca, in ultimii ani, au fost primite multe reclamatii de "tratament incorect" sau de discriminare sexuala ori pe baza de virsta, noua lege cuprinde, in consecinta, o serie intreaga de comportamente si actiuni interzise. Astfel, pozele cu femei goale sau sumar imbracate trebuie sa dispara din birouri, chiar daca, pina ieri, erau puse in locuri mai putin vizibile, ca de exemplu fisetul din colt. De asemenea, sint permise contactele fizice materializate doar printr-o simpla stringere de mina.

Cit priveste pupaturile sau o imbratisare amicala, ele constituie deja o "infractiune". Nu mai sint admise nici intrebarile personale, de genul: "Esti insarcinata?" sau "Cite kilograme ai?". Au fost interzise si sporurile de vechime pentru angajatii trecuti de 50 de ani, pentru ca acestea sa nu fie interpretate ca o aluzie la virsta.

De zilele in plus de concediu acordate pentru nasterea unui copil se vor bucura deopotriva mamele si tatii. Iar mini-vacantele matrimoniale vor fi aprobate numai daca acelasi numar de zile libere va fi acordat si unui cuplu de homosexuali. Imediat dupa intrarea in vigoare a noilor prevederi legale, presa germana le-a luat peste picior. Cele mai importante publicatii au estimat ca "se pune in practica cea mai stupida lege aprobata vreodata de coalitia aflata la guvernare" si ca "valul de puritanism impus de autoritati este mai mult decit ridicol".


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.