Creativ. Galeria de arta Dundas din Edinburgh gazduieste printre creatiile lui Monet sau Constable si picturile unui artist "cu greutate": elefantul Paya
Semnate scurt Paya, tablourile apartin "unui artist" ce cantareste nu mai putin de sase tone si manuieste pensula cu trompa. Tablourile artistului cu trompa, asa cum il numesc criticii de arta, sunt inspirate din natura Thailandei, tara sa de bastina. Adept al artei abstracte, elefantul Paya picteaza cu o rapiditate uimitoare: daca Michelangelo a avut nevoie de patru ani pentru a picta Capela Sixtina, pentru pictorul Paya cateva minute sunt suficiente pentru a termina un tablou. Colectia de tablouri a elefantului cuprinde opere reprezentand flori, steagul Thailandei si chiar un autoportret.

"Elefantii sunt mamifere extrem de inteligente, reusesc sa memoreze foarte usor imagini si pot fi foarte usor dresati", a afirmat biologul Joyce Pool, un mare admirator al artei elefantine. Cunoscatorii sunt impresionati de expresivitatea picturilor lui Paya, pe care-l considera un artist suprarealist. Chiar daca mai are pana il ajunge pe pictorul Salvador Dali, creatiile lui Paya se vand destul de bine: pentru doar 250 de lire sterline, colectionarii excentrici pot obtine tablourile artistului cu trompa.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.